Μενού Κλείσιμο

Στην αρχαία Ελλάδα το να πετάς ένα μήλο σε κάποιον ήταν δήλωση αγάπης και σε μερικές περιπτώσεις το χρησιμοποιούσαν και σαν πρόταση γάμου.

Το να πίνουν κρασί χωρίς νερό στην αρχαία Ελλάδα ήταν μεγάλο λάθος και όσοι το έκαναν θεωρούνταν άνθρωποι χωρίς αρχές και ηθική. Συνήθως έβαζαν κρασί με νερό σε αναλογία 3:1. Πιο δυνατά μίγματα χρησιμοποιούνταν σπάνια, συνήθως σε όργια ή ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Το μεσαίο δάχτυλο ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα.

Κάποιοι κάτοικοι της αρχαίας Ελλάδας ζούσαν πάνω από 100 χρόνια λόγω της μεσογειακής διατροφής, της άσκησης και της υγιεινής.

Οι εταίρες στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν σανδάλια που άφηναν τις λέξεις ‘ακολούθησέ με’ στο πάτωμα καθώς προχωρούσαν.

Οι άντρες με μεγάλη κοιλιά θεωρούνταν πολύ καλοί ηγέτες.

Ανάλογα την περίοδο, περίπου το 40-80% του πληθυσμού της Αθήνας ήταν σκλάβοι.

Το πρώτο μηχάνημα αυτόματης πώλησης είχε δημιουργηθεί στην αρχαία Ελλάδα.

Πήγαιναν στα γυμναστήρια γυμνοί. Γι’αυτό κιόλας ονομάστηκαν ‘γυμναστήρια.’

Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε ένα σύστημα όπου οι πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν τον εξορισμό ενός πολιτικού για 10 χρόνια.

Η Δημοκρατία που δημιούργησαν οι αρχαία Έλληνες κράτησε μόνο 185 χρόνια πριν δώσει την σκυτάλη στην τυραννία.

Τα αγόρια στην αρχαία Αθήνα πήγαιναν στο σχολείο στην ηλικία των 7. Στην ίδια ηλικία, οι Σπαρτιάτες στρατιώτες έπαιρναν τα αγόρια από τις μητέρες τους, τα έβαζαν να μένουν με άλλα αγόρια και τα εκπαίδευαν για να γίνουν στρατιώτες. Δεν είχαν το δικαίωμα να ζήσουν με την οικογένειά τους μέχρι να τελειώσουν την στρατιωτική τους θητεία στην ηλικία των 30.

Οι αρχαίοι Έλληνες πολύ συχνά αγόραζαν σκλάβους με αλάτι.

Εάν κρινόσουν ένοχος για μοιχεία, ο άντρας της γυναίκας με την οποία διέπραξες το αδίκημα είχε το δικαίωμα να βάλει στον πρωκτό σου ραπανάκια.

Η λέξη ‘μουσική’ προέρχεται από τις Μούσες, τις θεές της τέχνης στην αρχαία Ελληνική μυθολογία.

Στην αρχαιότητα υπήρχε μια σειρά σκευασμάτων που είχαν σκοπό να βελτιώσουν τη σεξουαλική απόδοση των αντρών. Κάποια από αυτά, τους έδιναν τη δυνατότητα να έχουν μόνιμη διέγερση. Το μέλι σε συνδυασμό με το πιπέρι ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα και αποτελεσματικά σκευάσματα.

Ένα ακόμα μυστικό των εραστών εκείνης της εποχής ήταν ένα ινδικό φυτό που προκαλούσε ισχυρή διέγερση σε καθημερινή βάση. Από τα φύλλα εκκρινόταν μια ουσία που αν ερχόταν σε επαφή με τα ανδρικά γεννητικά όργανα ο άνδρας μπορούσε να συνευρεθεί ερωτικά έως και 12 φορές ημερησίως με μια γυναίκα. Για να εξαλειφτούν οι «ευεργετικές ιδιότητες» του φυτού, χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο μερικές σταγόνες ελαιόλαδου.

Στην αρχαία Αθήνα όσοι εκπορνεύονταν πλήρωναν φόρους. Ήταν συνηθισμένο φαινόμενο άνδρες να επιθυμούν ερωτικά νεότερους εραστές. Όσοι έκαναν αυτό το επάγγελμα δεν είχαν πολιτικά δικαιώματα και ήταν κυρίως σκλάβοι.

ΠΗΓΕΣ: